Den Våldsamma Vilda Western På SVT

american westHell On Wheels säsong 5:2 är i gång i USA och man har avverkat tre avsnitt. Här har jag dålig koll på när säsongsstarten sker i Sverige, tyvärr. Däremot kan westernälskare få en högtidsstud på söndagar fram över då SVT köpt in den dramatiserade dokumentären “The American West“(Den Våldsamma Vilda Western).

Serien som jag flaggade för i inlägget Hell On Wheels 5:2 Och The West skildrar tiden från det amerikanska inbördeskriget och 40 år framåt. Seriestarten sker nu på söndag den 3 juli klockan 21.45 på SVT2. Då bjuds på första avsnittet av åtta och vi kommer att få veta hur man överlevde i den laglösa vilda västern? Serien ger oss en helt ny skildring av en era som formade Amerika, med Jesse James, Buffalo Bill och Crazy Horse som nyckelspelare. I Robert Redfords omtalade serie ligger stora delar av Amerika i ruiner efter inbördeskriget, och man bestämmer sig för att utforska den amerikanska västern istället. Problemet är bara att den är inte obefolkad.

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *