Den Allvarsamma Leken – Bokklassiker Som Blir Film

allvarsamlekDet svenska dramat “Den Allvarsamma Leken” är en berättelse om journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille som träffas i skärgården en vacker försommarkväll och blir blixtförälskade. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk men priset för kärleken kräver större offer än vad Lydia och Arvid kunnat ana. Nordisk Film har släppt en första trailer…

Filmen är baserad på Hjalmar Söderbergs klassikerroman med samma namn från 1912, ansedd av många att vara den ultimata kärleksberättelsen. Romanen skildrar en mans liv vid sekelskiftet 1900 och några år framåt. Filosofie kandidaten Arvid Stjärnblom är förälskad i en ung kvinna vid namn Lydia. Kärleken är besvarad men inte tillräcklig för att hindra henne från att gifta sig med en äldre välbärgad man, för att få välstånd och status. Ett icke ovanligt scenario under sekelskiftet.

Arvid som kämpar i tillvaron som en skribent på en dagstidning i Stockholm tar detta hårt och inleder en bekvämlighetsaffär med en kvinna och det hela övergår i äktenskap. Tio år senare kommer Lydia dock in i Arvids liv igen genom en slump, men då de båda är gifta på varsitt håll inleder de en kärlekshistoria som blir en allvarsam lek.

Den Allvarsamma Leken är en passionerad och brinnande kärlekshistoria om vilka val vi har, vilka val vi inte har och vilka val vi gör och dess konsekvenser. Regissör är Pernilla August och i rollerna återfinns Sverrir Gudnason, Karin Franz-Körlof, Michael Nyqvist och Mikkel Boe Følsgaard m.fl. Nordisk Film distribuerar och filmpremiären sker till hössten den 9 september.

Nu vet jag inte hur man väljer att göra i filmen, men boken skildrar parallellt med kärlekshistorien den tidens viktiga händelser som Dreyfusaffären, unionsfrågan och Oscar II:s död.

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *