Anton Yelchin Har Avlidit

likecrazyAnton Yelchin tillhör inte de största Hollywoodikonerna, det gör det inte mindre ledsamt att höra att den unge talangen avled i söndags efter en olyckshändelse, endast 27 år gammal. Tydligen hade Yelchin mekat med sin bil som kommit i rullning vilket ledde till att han klämdes till döds. Man kan ju tycka att liemannen är alldeles för nitisk i sitt arbete…

Anton Yelchin kom till USA redan som ettåring tillsammans med sina föräldrar som var konståkare och flytt från forna Sovjetunionen. Han började redan som elvaåring med skådespelandet och kanske är mest känd för den stora massan för sin roll i Star Trek filmerna. Han var en stor talang och ett framtidsnamn inom filmbranschen och hade vid frånfället hunnit med så många som 65 filmer.

Anton Yelchin behärskade alla genrer och jag lyfter här fram två romantiska mycket sevärda filmer till hans minne:

I Want Yoy…I Need You…I Love You…I Miss You… Like Crazy.
Anton Yelchin spelar amerikanen Jacob som träffar engelskan Anna i collegekorridorerna, men när den senare missbrukar sitt visum blir hon kvar i London. Med dagens teknik inleder de ett distansförhållande men påminns så småningom om att verkligheten fortsätter även efter att mobildisplayen tonat till svart. Smärtsamt realistisk kärlekssaga för 2010-talet som belönades med det stora jurypriset på Sundance Filmfestival 2011. Regissören Drake Doremus vann juryns stora pris, Grand Jury Priz, för bästa film och Felicity Jones fick juryns specialpris.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *