Läkaren Som Vägrade Ge Upp

Läkaren..Läkareden är inspirerad av Hippokrates ed och gäller i stora delar av världen inför en läkares examinering. Den förekommer inte längre i Sverige, här förutsättes att läkarna följer Socialstyrelsens anvisningar. Med andra ord; lite blädder i patientfass och ett piller för varje krämpa och kom tillbaka om fjorton dagar om du inte blivit bättre. Om man som läkare försöker skaffa sig en helhetssyn på människan inräknat kost och annat, så kan man bildligt riskera att ‘bli bränd på bål’. Något som tas upp i kommande dokumentären “Läkaren Som Vägrade Ge upp

Denna dokumentärfilm i långfilmsformat kan till en del jämföras med Oscarsbelönade Michael Moore och hans samhällskritiska dokumentärer. Dess innehåll baserar sig på granskning av den holistiska läkaren Erik Enby och de framgångar och motgångar han har drabbats av. Där hans mål har varit att finna ut hur sjukdom uppstår. Vilket lett till forskning som gör det möjligt att på ett nytt sätt diagnosticera svår sjukdom och behandla enligt medicinsk vetenskaplig metod kompletterat med naturmedicin. Men det är också en thriller som följer hur Enby utsatts för en komplott regisserad av ledande personer inom skeptikerrörelsen med goda försänkningar i såväl media som myndigheter.

Skådespelarna är väl inte av världsklass, men det har ingen större betydelse här då ämnet är så viktigt i en tid då folk har börjat ledsna på pillertrillande doktorer och penningkåta läkemedelsbolag. Läkaren Som Vägrade Ge Upp får biopremiär nästa vecka, den 25 maj. Man har inte släppt någon trailer, men det finns flera filmklipp:

Erik Enby har gått utanför ramarna på ett sätt som orsakat förföljelse av den vetenskapliga inkvisitionen driven av föreningen Vetenskap och Folkbildning och i detta fall Dan Larhammar. Scenen nedan med Husrannsakan är en rekonstruktion. Poliser som utförde den och åklagaren sam IVOs chefsjurist har alla erbjudits att få ge sin syn men de har avböjt.

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *