Hell On Wheels 5:2 Och The West

HellOnWheels5Amerikanska tevebolaget AMC flaggar för att den sista säsongen av westernserien “Hell On Wheels” är på gång. Säsong 5 delades som bekant upp i två omgångar och det är de sista sju avsnitten(5:2) som nu kommer att visas, sedan läggs serien tyvärr ned.

Hell On Wheels utspelar sig bekant år 1865 och framåt, under vilda västerns storhetstid. Efter det amerikanska inbördeskriget och i efterdyningarna av avskaffandet av slaveriet bestämmer sig Cullen Bohannon, en före detta sydstatssoldat för att hämnas på den nordstatssoldat som våldtagit och mördat hans fru. För att lyckas med sitt mål måste han resa längs och därmed också börja arbeta på den transkontinentala järnvägen, som är under uppbyggnad. Människorna som jobbar med järnvägen flyttar efter allt eftersom spåret byggs på, och bildar därmed en sorts mobil stad kallad ”Hell on Wheels” av invånarna själva. Bland arbetare, spelare, prostituerade och kriminella börjar sökandet efter hämnd. Nu när allt ska sys ihop denna sista säsong är det ingen vild gissning att det kommer gå vilt till.

HellOnWheels52

Vad jag förstår startar Hell On Wheels under juni månad i USA. Vilket bolag som sänder serien i Sverige vet jag för tillfället inte, men det lär ju visa sig. Säsong 5:1 ser ut att komma på DVD och Blu-ray i juli, för dem som samlar på serien.

Dessutom flaggar AMC för att lördagarna kommer gå vilt till i USA framöver, då man efter Hell On Wheels kommer att visa den dramatiserade dokumentär och miniserien “The West“, som består av åtta avsnitt. Serien produceras av Robert Redford och skildrar tiden från det amerikanska inbördeskriget och 40 år framåt och teve publiken kommer att få möta westernlegender som Jesse James, Crazy Horse, Wyatt Earp och Buffalo Bill. Sändningsdatum i Sverige är för tillfället okänt

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *