Home Fires Säsong 2

Homefires2Förra sommaren flaggade jag för ITVs nya perioddrama satsning “Home Fires”. ITV som gett oss tv serier som Downton Abbey och Mr Selfridge skildrar i serien en grupp kvinnor på den engelska landsbygden när de försöker att få livet att gå i hop efter att deras män, fäder, söner och bröder blivit inkallade att strida för England under andra världskriget.

Home Fires gjorde succe’ i Uk med fina tittarsiffror. Så jag införskaffade helt sonika serien med engelsk undertext, då den inte finns utgiven i Sverige ännu, och gillade den skarpt. I Storbritannien är man nu mitt uppe i säsong 2, som för övrigt kommer på DVD i maj och framgångarna fortsätter. Serien snittade 6,2 miljoner tittare per avsnitt den första säsongen och med det tangerar man de första säsongerna av Barnmorskan i East End, innan den serien stack i väg mot Downton Abbey höjder. Så på tisdagskvällarna bänkar sig britterna framför teve apparaten med en kopp te för att följa människorna i byn Great Paxford på deras öden och äventyr i ännu en underhållande perioddram serie.

Vi får väl tro och hoppas att SVT köper in Home Fires nu när Mr Selfridge nått vägs ände. Om inte, så fungerar det bra med engelsk undertext och DVD utgåvan och man behöver inte vara mästare på det engelska språket för att hänga med i handlingen. Home Fires består av sex episoder per säsong och första säsongen skildrar perioden September 1939 till tidigare delen av 1940. När den andra säsongen startar har man nått juni 1940. Man vet ju aldrig i seriernas värld, men det känns om om Home Fires kan bli en långkörare, så varför inte försöka påverka SVT på deras forum. Jag går i varje i god för serien. För alla som är intresserade kommer här två videos som överblickar den första säsongen samt ger en liten insyn i den andra säsongen…

[wp_ad_camp_1]


Kommentarer

Home Fires Säsong 2 — 2 kommentarer

    • Hej Gerd.
      Har inga uppgifter på det, men gissar på till sommaren. Första säsongen gick väl i juni i fjol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *