Hotellet Får Biopremiär

Den 29 april har Kristian Petris dokumentär “Hotellet” biopremiär. Jag gillar dokumentärer, de kan ofta ge en aha upplevelse till livet och alla har väl bott på hotell någon gång, men här väljer jag att vänta tills jag kan se filmen hemma. Filmen Hotellet är den sista delen i en trilogi om resandet. De första två var Atlanten och Fyren. Hotellet är ett annorlunda tillfälligt hem. Det kan fungera som tillflyktsort, återvändsgränd, slott, mardröm, skapande rum…

När det första hotellet skapades var det som skydd för väder och vind. Trötta resenärer kunde vila ut. Men det var också en plats för sagor och berättelser. I tio år har Kristian Petri samlat material till denna film. Här förekommer både döda och levande hotellgäster. I Hotellet medverkar bland andra: Lars Noren, Stellan Skarsgård, Åsne Seierstad, Björn Andresen, Zengoro Houshi, Simon Casas …

Distributör: TriArt Film.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *