Lördagsbio På SVT – Hysteria

hysteriaEfter Krig och Fred i kväll lördag kan ni med fördel fortsätta hänga kvar vid teven för Ettans Lördagsbio klockan 22.35. Då visas den brittiska romantiska komedin “Hysteria” från 2010, med bland andra Rupert Everett, Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy och Felicity Jones i rollerna.

Hysteria är en film jag har sett tidigare och har på blu-ray i min filmsamling och det är stundtals en riktigt trevlig och rolig film. Handlingen utspelar sig i Viktorianska England, 1880. Mortimer Granville, en ung doktor, börjar arbeta för Dr Dalrymple, som behandlar den fruktansvärda kvinnliga sjukdomen Hysteria genom att erbjuda kvinnor intim, manuell lättnad… Efterfrågan blir så stor att Mortimer har svårt att hinna med. Med hjälp från sin vän Edmund, en miljonär med en passion för elektronik, uppfinner de världens första vibrator, som blir en enorm succé. Under resans gång, blir Mortimer förälskad i Charlotte, Dalrymples vackra och ytterst okonventionella dotter. När väl ‘apparaten’ är uppfunnen och ryktet sprider sig om dess välbefinnande egenskaper visar det sig snart att i stort sett all engelsk kvinnlig fägring är smått hysteriskt lagda och de bägge doktorerna får mer än fullt upp.

Missa inte den här feelgoodrullen som är hysteriskt underhållane och inte bara får kvinnorna på gott humör…

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *