The Dressmaker Får Sverigepremiär I Sommar

dressmakerbluNu till en film som får Sverigepremiär den 3 juni, men som jag redan har sett. “The Dressmaker” hade biopremiär i Storbhritannien redan förra hösten och släpptes på blu-ray med engelsk text för ett par veckor sedan. Eftersom Kate Winslet är en av mina absluta filmfavoriter och jag dessutom tilltalades av filmens synopsis hade jag inte lust att vänta på en svensk release, utan nöp den engelska utgåvan på Amazon.

The Dressmaker bygger på Rosalie Hams bästsäljande roman och är en ‘hämndhistoria’ av rang med starka kvinnliga karaktärer. Humoristiska inslag bjuds det också på när trångsynta och fördomsfulla människor tvingas konfrontera det förflutna och ställs mot en kvinna som återvänt till hembygden med en hel del skinn på näsan. Dessutom rymmer filmen även en liten nätt romans, som blir en snackis i ‘byn’.

När Tilly (Kate Winslet) för första gången sen barnsben återvänder till sin inskränkta hemby för att ta hand om sin sjuka mor (Judy Davis), är hon en fullärd sömmerska av världsklass. Samtidigt som hon syr klänningar som får människor att blomstra, svartnar relationerna med dem som en gång fick henne att lämna staden. The Dressmaker är en känslosvallande berättelse om kärlek, hat och makalösa klänningar. The Dressmaker nominerades i inte mindre än 12 kategorier vid årets upplaga av Australian Academy Awards.

The Dressmaker är en film väl värd ett biobesök. Bio är ju alltid bio, med allt vad det innebär, men vill ni inte vänta drygt 2 månader är den engelska blu-ray utgåvan att rekommendera. Svårare engelska än att en novis hänger med är det inte.
Beytg 4/5 och en placering i kategorin DVD/Blu-ray tipset. Mer om The Dressmaker i inläggen Kate Winslet Är The Dressmaker och Kate Winslet Är Het I Trailern Till The Dressmaker. Här är en svensktextade trailern.

Distributör för Sverige: NonStop Entertainment.

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *