Söndagsfilmen – Dear Frankie

Dearfeakie3Veckorna springer på och det är redan söndag igen och dags för söndagsfilmen. Jag vet inte hur det är med er, men feelgood går alltid hem för mig på veckans sista filmdag.

När Gerard Butler fick manuset till brittiska romantiska dramat “Dear Frankie“(2004) i sin hand, blev han eld och lågor. Butler skrev på för rollen som The Stranger, med åsikten att berättelsen var en liten pärla med stort hjärta och att manuset var otroligt bra, ovanligt, fräscht och originellt. När filmen väl var klar togs den emot med öppna armar av både biopublik och kritiker. Dear Frankie visades på filmfestivaler över hela världen och överallt blev reaktionen densamma: Dear Frankie är “en pärla”. Personligen tycker jag att filmen är ett helt fantastiskt romantiskt drama, med utmärkta skådespelarinsatser. Det är en upplyftande och vackert berättad historia med mycket feelgood och känsla. En stark 4/5 får den av Cinemaholics, och den hamnar under kategorin DVD/Bluraytipset. På IMDB har Dear Frankie höga 7,7/10

Nioåriga Frankie och hans mamma Lizzie har flyttat runt så länge Frankie kan minnas. Det är bara de två, eftersom Frankies pappa seglar runt på de sju världshaven och besöker jordens mest exotiska platser. Det är i alla fall vad Lizzie har inbillat Frankie för att stilla hans nyfikenhet. Och det är också det hon har skrivit i alla de uppdiktade brev som hon under årens lopp har skickat till Frankie från hans “pappa”. Men nu är pappans fartyg på väg in i hamn och för Lizzie återstår bara två möjligheter: att berätta sanningen för Frankie eller att försöka hitta någon som tillfälligt kan spela rollen som den perfekte pappan. Dear Frankie är en varm, underhållande och livsbejakande film om familjeförhållanden, kärlek och en mångårig men välment lögn!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *