I Blickfånget – Freddie Highmore

Engelsmannen Freddie Highmore slog igenom redan som 9-åring i “Finding Neverland” där han gestaltade den emotionellt traumatiserade Peter Llewelyn Davies. För den rollen blev han nominerad till en Screen Actors Guild Award och inponerade så stort på motspelaren Johnny Depp, att de jobbade tillsammans direkt efter, med “Kalle Och Chokladfabriken” I en intervju med BBC efter Finding Neverland uttryckte Johnny Depp sin beundran för den unge talangen: “Freddie är underbar och en fantastisk skådespelare som behärskar många saker och som människa är han perfekt. Han är en av mina bästa vänner och jag tror att vi kommer vara vänner för många år framöver.”

För tillfället är Freddie Highmore högaktuell som en ung Norman Bates i TV serien “Bates Motel” som får ses som en prequel till Alfred Hitchcocks trefalldigt Oscarsnominerade mästerverk ”Psycho”. Här får vi veta hur han blev så galen som han blev. I inlägget Bates Motel kan ni läsa mer och se ett filmklipp från serien.

I “The Art Of Getting By” ,som är en helt underbar film som ni bör se, från 2011, spelar han mot en annan ung talang, Emma Roberts. Här spelar han ensamvargen George och vi följer hans sista gymnasieår, dit han lyckats ta sig utan egentligt engagemang i läxor och arbete. Han träffar Sally och lär henne konsten att göra så lite som möjligt, medan hon försöker hjälpa honom att få kontakt med omvärlden. I inlägget The Art Of Getting By kan ni läsa mer, se bilder och filmens trailer.

En annan härlig film med unge Freddie highmore(född 1992) är “Toast” från 2010. Här befinner vi oss I 1960-talets England och freddie Highmore är den unge Nigel som försöker vinna sin fars acceptans genom att duellera mot sin nya styvmor i kulinariska kunskaper. Färdigheter som snart kommer att leda honom mot något mycket större. I inlägget Toast kan ni läsa mer om filmen, se bilder och en trailer.

Ja det är inget snack om saken, Freddie Higmore är med stormsteg på väg att bli en superstjärna av stora mått och det dröjer inte länge till innan(om vi inte redan kan göra det) vi kan räkna in honom med anndra brittiska storheter som Anthony Hopkins och Colin Firth. Här är en scen från Finding Neverland…

Fotocredit Freddie Highmore: MingleMediaTVNetwork.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *