Hirokazu Koreedas Systrar

Prisbelönte regissören Hirokazu Koreeda är tillbaka med ett nytt drama som bygger på Akimi Yoshidas serieroman, som berättar en vackert finstämd syskonhistoria med stort hjärta. Japanska “Systrarna” tävlade på Cannes filmfestival 2015 och vann bland annat publikpriset på filmfestivalen i San Sebastian. Systrarna får svensk biopremiär den 26 februari 2016. TriArt Film distribuerar.

Systrarna Sachi, Yoshino och Chika bor tillsammans i Kamakura. När deras far, som de inte träffat på 15 år, plötsligt dör packar de sina väskor för att ta sig till begravningen. Där träffar de sin lilla halvsyster de aldrig tidigare mött och inser att hon lever ett ensamt liv. Efter en snabb överläggning erbjuder de sin nyfunna syster att komma att bo med dem. Ett beslut som kommer att förändra livet för alla inblandade.“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *