Kärlek På Italienska

kärlekpåitalienskaAlla som av någon anledning har svårt med sömnen och sitter uppe och ugglar på nätterna kan passa på och se Oscarsnominerade italienska, romantiska dramat “Kärlek På Italienska“(Io sono l’amore) från 2011 på SVT 1 i kväll tisdag 19 januari med start 23.45. Tröttmössor som jag själv har ju möjlighet att se filmen på PLAY senare.

Den två timmar långa filmen har Tilda Swinton i huvudrollen som Emma Recchi som lämnat Ryssland för att leva med sin man i Italien. Hon är nu det kvinnliga överhuvudet i en välbärgad familj som är hårt styrd av traditioner. Hennes liv kretsar främst kring hennes plikter som mor och hustru. Vid årets traditionella julmiddag avslöjar familjens överhuvud, den åldrande och sjuklige Eduardo Recchi Sr, hur han vill att familjens framgångsrika företag ska drivas vidare. Förvåningen blir stor kring middagsbordet. Kort därpå sker ännu en omvälvande händelse i Emmas liv, ett slumpmässigt möte med en vacker ung man tänder en sedan länge falnad eld inom henne och hon upptäcker kärlek och passion. Men för detta får hon betala ett högt pris.

En passionsfylld kärlekshistoria, inramad av kulinariska läckerheter och en andlöst vacker miljö, i sekelskiftets Milano sitter ju inte fel om man ändå är vaken…

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *