Prestigefyllt Filmpris Till Alicia Vikander

Utöver Golden Globe och Oscar är Critic Choice Award en av de finare filmpriserna i filmvärlden och det tog Alicia Vikander hem natten mot måndag. Hon blev vid galan i natt premierad för sin roll i dramat “The Danish Girl“. Och i februari blir det en Oscar för den unga svenskan, det är mitt tips…

The Danish Girl är en biografi över Einar Wegener aka Lili Elbes liv, som var en av de första i världen att genomgå ett könsbyte. Oscarsvinnaren(The Theory of Everything) Eddie Redmayne spelar Lili Elbe och Alicia Vikander ‘hans’ fru Gerda Wegener och tiden är i början av 1920-talets Köpenhamn. Läs mer om filmen här på Cinemaholics.

En mycket vältalig Alicia Vikander höll ett fint tal på perfekt engelska och fick sitt pris av Bryan Cranston


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *