Sing Street – John Carney Har Gjort Det Igen

singstreetEfter framgångarna med musikfilmerna “Once“(2007) och “Sånger Från Manhattan“(2013) är irländaren John Carney tillbaka med en ny musikfilm, nämligen “Sing Street“. Carney har skrivit manus och regisserar och han bjuder här på brittisk feelgood när den är som bäst.

Sing Street tar oss tillbaka till 80-talets Dublin sett genom ögonen på en 14-årig pojke vid namn Connor (Ferdia Walsh-Peelo) som söker sig bort från ett hem ansträngt av föräldrarnas relationsproblem och pengabekymmer, samtidigt som han försöker anpassa sig till sin nya kommunala skola där kidsen är mobbare och lärarna är ännu värre. Han finner en strimma av hopp i den mystiska, über-coola och vackra Raphina (Lucy Boynton) och i syfte att vinna hennes hjärta uppmanar han henne att spela huvudrollen i hans bands musikvideo. Det finns bara ett problem, han är inte med i ett band … ännu. Fixar Connor ett band så lovar Raphina att ställa upp. Han byter namn till Cosmo, går ihop med några nördiga kompisar och tillsammans lägger de sina hjärtan i textskrivandet. Spela kan de inte…till en början…

Jag tycker trailern lovar väldigt mycket och jag ser fram emot premiären i slutet av mars. Gillar man dessutom 80-talet med allt vad det innebär så är det här rätt film…

[wp_ad_camp_1]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *