Brie Larson Och Room

room5Det är mycket snack om svenskättlingen Brie Larson och tunga dramat “Room” nu. Brie Larson vann ju en Golden Globe för sin roll som Ma, den unga kvinnan som kidnappats och tilbringar livet isolerad i ett rum tillsammans med sin femårige son. Senare i år när Oscarsgalan går av stapeln gissas det på att Brie Larson även tar hem en Oscar för sin enastående filmprestation. I tidigare inlägget Room Kan vara Ett Blivande Mästerverk hittar ni trailern och kan läsa mer om filmen som bygger på den irländska författainnan Emma Donoghues bok med samma namn.

Room berättas ur femårige Jacks perspektiv. Han hålls fången tillsammans med sin mamma i ett singelrum. Rummet innehåller endast ett litet kök, en garderob, en säng och en TV och det är det enda som Jack vet om och tror är livet. Resten av världen tror Jack bara existerar på TV. Ma gör allt för att hålla honom frisk med nyttig mat och mentala övningar och begränsad TV tid och den enda människan förutom sin mor som Jack känner till är gamle Nick som kommer med mat och förnödenheter på kvällarna. Det Jack inte vet är att han är en produkt av gamle Nicks våldtäkt på Ma som hållits fången sedan hon var 19 år.

Ett riktigt tungt synopsis med andra ord och den 19 mars får Room Sverigepremiär och förutom det sedvanliga biogodiset sägs det att pappersnäsdukar även är lämpligt att handla in. Här får vi veta mer om Room i en bakom kulisserna video…

[wp_ad_camp_1]


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *