Dokumentär – Verklighetens Downton Abbey

CoraGårdagens sista avsnitt och tillika Downton Abbeys julspecial sydde i hop serien på ett bra sätt. Alla blev glada och nöjda och till och med Thomas Barrow visade sina goda sidor. Inga fler karaktärer skrevs ut så kan vi förvänta oss en Downton Abbey film inom ett par år. Julian Fellowes är redan i gång med manusskrivandet och filmen lär ju finasiera sig själv med tanke på vilket sug det är efter serien, inte minst i USA. Jag tror man gör en ‘Sex And The City’ här, med ett par filmer om människorna på Downton Abbey. Närmast är dock att vänta in DVD och blu-ray släppet av julspecialen, som släpps den 25 januari 2016. Men redan i dag söndag 27 december kan vi få mera Downton Abbey…

Klockan 17.00 sänder SVT 1 dokumentären “Verklighetens Downton Abbey“(Million Dollar American Princesses) och då tar Lady Cora aka Elizabeth McGovern från serien med oss till tiden i historien då Downton Abbey utspelades. Hur såg livet egentligen ut för de unga amerikanska kvinnor som hamnade bland den engelska överklassen, utan anor eller adliga titlar? De unga arvtagerskorna var ofta välbeställda, men hur klarade de sig i en miljö som inte accepterade annat än gamla pengar? Möt de kvinnor med en helt annan bakgrund, som förändrade och öppnade den brittiska överklassens slutna värld.

Del 1 av 3: Wallis Simpson, känd för att ha skapat 1900-talets största rojalistiska kris i Storbritannien. Hon giftes bort som ung, skilde sig senare – och förälskade sig i den engelske kronprinsen. Det visade sig ha dramatiska konsekvenser.

[wp_ad_camp_1]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *