Söndagsfilmen – Just Friends

justfriendsSöndagsfilmen i dag får bli en film som har tioårs jubileum i år, “Just Friends” från 2005. Roger Kumble regisserar och i rollerna hittar vi bland andra Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein och Chris Marquette. Filmen finns att streama, bland annat på Viaplay.

‘Bara Vara Vänner’ är temat och det får Chris Brander känna på. När det hela tar sin början befinner han sig på highschool och är minst sagt rund och go samt nördig. Det hindrar honom inte från att bli kär i sin ända vän, Jamie, skolans snygging och mest populära hejarklacksledare. Han gör en framstöt efter att ha samlat mod, men hon vill bara vara vänner och Chris avvisas. När vi sedan hamnar i nutid är Chris en framgångsrik skivproducent i Hollywood och fysiskt sett är han den totala motsatsen jämfört med gymnasiet. Dessutom har han blivit en mangris och rovlysten kvinnojägare och tjejerna, ja de står på kö. När han oplanerat blir strandsatt i sin gamla hemstad möter han återigen Jamie som han så desperat försökt att glömma. Men känslorna för henne har han inte lyckats trolla bort, så nu börjar han återigen jobba för att de ska bli mer än bara vänner.

När det gäller såväl romantiska komedier som julfilm kan man vara ganska förlåtande. Man kan köpa att det är lite tramsigt så länge humorn och känslan sitter där den ska. Det gör den i Just Friends, dessutom bär filmen på ett budskap; att våga vara sig själv och duga som man är. Just Friends passar lagomt bra om man vill sätta söndagsångesten ur spel ett litet tag…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *