The Rewrite Blu-ray

Image2Då var det dags för romantisk komedi här på Cinemaholics och det passar ju bra den här tiden på året. Den gamle romcomräven Hugh Grant är tillbaka i en ny film och även om det känns som karriären nådde zenit för några år sedan så är Grants lyskraft fortfarande stor. Med filmer som”Fyra Bröllop Och En Begravning”, ”Bridget Jones” och ”Notting Hill” har man höga krav på britten. Men det var cirka tio år sedan och efter det har hans romantiska komedier varit mer eller mindre floppar.

Men med ”The Rewrite” vänder vi på steken igen. För här har vi en underskattad romcom som överraskar rejält och bjuder in Hugh Grant i gammalt gott slag. Jag har haft glädjen att titta igenom Scanbox Entertainments blu-ray utgåva av filmen och säger bara; missa inte den här pärlan!!!

I The Rewrite sammanstrålar Hugh Grant med Oscarsvinnaren Marisa Tomei. Allison Janney och J.K. Simmons för att nämna några ur den välspelande ensemblen.

The Rewrite handlar om manusförfattaren Keith Michaels (Hugh Grant) som en gång i tiden befann sig på toppen av världen, med en Golden Globe vinst och en hitfilm i bagaget. Han var kvick och charmig och hans fru var en riktig snygging, men det var 15 år sedan. Nu är han frånskild, pank och har inte skrivit en film på många år. Som tur är har hans agent hittat ett jobb åt honom, som kan inbringa lite stålar. Ett universitet i den lugna småstaden Binghamton söker någon för att undervisa en kurs i manusskrivande och med en tom plånbok som motivation, kan Keith inte säga nej.

Image5Han hoppar på jobbet med målsättningen att sitta av tiden samtidigt som han lägger krut på att äntligen få till ett eget manus. Tyvärr skär det sig direkt med skolans humorlösa rektor som inte uppskattar hans rättframma sätt och kvicka repliker, dessutom inleder han en affär med en av skolans elever, vilket inte är tillåtet. Efter att första tiden på universitetet gått på sparlåga och Keith Michaels gjort så lite som möjligt växer han in i arbetet och när han träffar Holly(Marisa Tomei) en ensamstående mamma som finansierar sina studier med dubbla jobb, görs snart en del omprioteringar i tillvaron. De två finner sig snart sammanlänkade via sina strävanden efter en andra chans och den gode Keith Michaels börjar så smått känna att han hittat rätt igen.

Som sagt, The Rewrite överraskar rejält och visar sig vara en riktigt fin feelgoodrulle med djup. Man måste helt enkelt säga att den här filmen är en rejäl comeback i den romaniska komedi genren för Hugh Grant och han levererar sina kvicka och underfundiga repliker som bara han kan och det känns som i fornstora dar. Dessutom är hela ensemblen tight och välspelad med riktigt duktiga skådespelare. Marc Lawrence har skrivit ett riktigt bra manus och regisserar själv och det flyter på riktigt bra hela filmen. Det är smart, det är roligt, det levereras kvicka repliker samtidigt som vi bjuds på en berättelse om människans strävan efter mening i livet och att hitta sin rätta plats i tillvaron. Kryddat med en hel del romantik, inte problemfri dock, så blir det hela tipp topp. Om det inte vore för att slutet på filmen i mitt tycke kommer lite för abrubt, men det är en petitess i sammanhanget, så hade betyget kunnat bli högre. Nu nöjer jag mig med en ordinär 4/5 i betyg och platsen i kategorin DVD/Blu-ray tipset är given!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *