Julian Fellowes Arbetar på Downton Abbey Långfilm

abbey11TV serien Downton Abbey går ju snart i graven och länge har det florerat rykten om en framtida långfilm om livet på det edwardianska slottet. Nu bekräftar Downton Abbeys skapare, Julian Fellowes, att han arbetar på ett filmmanus och säger att han ser positivt på projektet. Han hävdar också att det finns en hel del ogjort med Downton Abbey och att mycket återstår att berätta, enligt intervjuer i engelsk press. Vän av ordning kan ju då undra, varför inte då en sjunde säsong? Det beror helt enkelt på enligt Fellowes att det han vill säga skulle kunna göra sig väldigt bra i en film. Så det är ingen vild gissning att vi i framtiden får Downton Abbey The Movie.

När det gäller manusskrivande är Julian Fellowes ingen duvunge. 2001 skrev han nämligen manus till Robert Altman’s Gosford Park och vann en Oscar för det. I inlägget Gosford Park Leder Till Downton Abbey kan ni för övrigt se trailern och läsa om filmen som kan ses som en föregångare till den omtyckta tv serien. Gosford Park hade totalt 7 Oscarsnomineringar och filmen kan mycket enkelt sammanfattas som Downton Abbey mixad med brittiskt klassiskt deckardrama. Handlingen tar plats november 1932 på det storslagna godset Gosford Park.

Om bara fyra dagar, lördagen den 5 december sänds det åttonde och sista avsnittet av Downton Abbeys sjätte och sista säsong, sedan återstår bara julspecialen på annandagen. På lördag ska lösa trådar trocklas ihop och kärleken spirar men ett svek hotar möjligheten till bestående lycka. Thomas överväger desperata åtgärder. Allt i ett avsnitt som är tjugo minuter längre än vanligt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *