Nu Sparkar Vi I Gång Julen…

PäronjulI dag den 26 november är det Thanksgiving i USA och amerikanarna får långledigt i fyra dagar. Den här helgen är också starten på ‘The Holiday Season’ som man säger over there och i och med det så inleds planeringen inför julen. Cinemaholics vill inte vara sämre så nu kör vi i gång julstöket på bloggen med allt vad det innebär av julfilmer och lite film och julklapptips inför den stundande högtiden.

En film som jag brukar se varje år vid den här tiden är “Christmas Vacation“(Ett Päron Till Farsa Firar Jul) från 1989. Filmen har blivit minst sagt en klassiker inom genren i dag och är en av Chevy Chases paradrullar. Precis som med Kalle Anka på Julafton så kan man handlingen utantill, men det är tradition och roligt ändå.

Ingenting går smidigt för den dysfunktionella klanen Griswolds, där pappa Clark med gott hjärta vill att familjen ska få en riktigt fröjdeful jul och tar i så att det knakar. När det är dags för Thanksgiving är hela släkten samlad med föräldrar, svärföräldrar, barn, kusiner och faster Bethany och farbror Lewis. Och när den saftiga och inbjudande kalkonen ska skäras upp så går det så här…

Mer Päron till Farsa Firar Jul hittar ni i inlägget Christmas Spirit. Där går Chevy Chase i polemik med Elaine(Julia Louis-Dreyfus) från Seinfeld och avfyrar en dräpande replik när hon undrar vart han ska ställa en så stor julgran. För övriga julfilmer kan ni hoppa in här.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *