Slit Och Släp För Betjänterna På Downton Abbey

Tiden går onekligen fort och i kväll har vi redan nått avsnitt 6 av Downton Abbey och då återstår bara 2 episoder samt julspecialen som kommer att sändas på annandagen. I kväll 21.30 på SVT1 öppnar Downton Abbey dörrarna för allmänheten i välgörenhetssyfte och spänningarna mellan Cora och Violet når ett dramatiskt klimax.

För betjänterna på Downton Abbey var det ett oerhört slit från tidiga morgon till sena kvällen och det var inte bara det vanliga hushållsarbetet som skulle klaras av, det skulle planeras för stora middagsbjudningar och dylikt också. Dagen började långt innan de där uppe hade vaknat. Vill man veta hur verkligheten såg ut för dessa människor under den Edwardianska eran rekommenderas Sarah Warwicks bok “Upstairs and Downstairs – The Illustrated Guide to the Real World of Downton Abbey“, en mycket trevlig, intressant och vackert illustrerad bok.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *