SVT Har Köpt In Miniserien Krig och Fred

krigfred56I veckan skrev jag i inlägget, War & Peace – Ny Storslagen Serie Från BBC, om nya filmatiseringen av Leo Tolstojs mastodontepos “Krig Och Fred“. Nu kommer glädjande nyheter från SVT för alla som gillar perioddrama, de har köpt in serien och kommer att sända de sex timmar långa äventyret, i sex episoder, under 2016.

Tolstojs berättelse fokuserar på Ryssland under Napoleoneran och följer flera aristokratiska ätter, familjerna Bezuchov, Bolkonskij och Rostov och deras inblandning i historien åren 1805-1813.

Som jag även nämnde har Leo Tolstojs storverk filmatiserats otaliga gånger och vill man redan nu sätta tänderna i äventyret innan serien på TV finns det många versioner att välja på. Varför inte klassikern och trefaldigt Oscarsnominerade Krig och Fred från 1956 som finns på både DVD och Blu-ray. I rollerna ser vi Audrey Hepburn, Henry Fonda och Mel Ferrer, några av den tidens filmgiganter.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *