War & Peace – Ny Storslagen Serie Från BBC

krigfred1Leo Tolstojs episka roman War & Peace(Krig Och Fred) från åren 1865 – 1869 har filmatiserats otaliga gånger, där de mest kända är den amerikanska Krig och fred från 1956 med Audrey Hepburn, Henry Fonda och Mel Ferrer i rollerna, samt den sovjetiska Krig och fred från 1967. Bägge filmerna var med och snurrade i Oscarssvängen, lägg där till flera tv-serier, bland annat den Emmynominerade från 1972 med Anthony Hopkins i huvudrollen.

Och nu är det dags för ännu en version av berättelsen i en miniserie i sex delar från BBC. Som ni ser i trailern nedan blir det storslaget värre och bland skådespelarna står bland andra stjärnorna, James Norton, Paul Dano och Downton Abbeys Lily James i frontlinjen. Premiären sker under 2016 och kan vi gissa på att SVT köper in den?

Krig Och Fred handlar om flera aristokratiska ätter, familjerna Bezuchov, Bolkonskij och Rostov och deras inblandning i historien 1805-1813, särskilt under Napoleons invasion av Ryssland. Samtidigt som kriget rasar för fullt på de vidsträckta slagfälten, pågår ett politiskt maktspel i överklassens fina salonger i St Petersburg…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *