Dad’s Army

dadsarmyNågra av er kanske kommer i håg BBC teveserien “Krutgubbar“(Dad’s Army) som visades under 1970-talet. I den brittiska komediserien får man följa en grupp hemvärnssoldater i den lilla orten Walmington-on-Sea under andra världskriget, när de förbereder sig inför en förmodad tysk invasion.

Dad’s Army sändes under nio säsonger och är framfröstad som den fjärde mest populära BBC serien någonsin. Serien följdes av en långfilm med samma namn 1971 och som pjäs på teaterscenen i London.

Nu är det dags igen för den brittiska hemmafronten att göra entre i nya komedifilmen “Dad’s Army” som får UK premiär den 5 februari 2016.(Sverigedatum ej ännu fastställt). Ensemblen består av många brittiska stjärnor som känns igen från långfilmer och teveserier, där de mest tongivande är Michael Gambon, Catherine Zeta-Jones och Bill Nighy.

Dad’s Army utspelar sig 1944 och andra världskriget börjar nå sin kulmen. De allierade är redo att invadera Frankrike och slutligen besegra den tyska armén. Men i Walmington-on-Sea är moralen bland hemvärnet mycket låg. Deras nya uppdrag, att patrullera Dovers armébas, blir en stor chans att återuppliva hemvärnets rykte, det vill säga fram till att den glamorösa journalisten Rose Winters kommer för att skriva om deras bedrifter. När sedan MI5 upptäcker att radiosignaler skickas direkt till Berlin från Walmington-on-Sea och man misstänker att en spion går lös i samhället så hänger krigets utgång på hemvärnet och cirkusen är i gång…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *