Tobey Maguire Är Bobby Fischer

Knappt två veckor bort(2 oktober) är Sverigepremiären på “Pawn Sacrifice“, filmen som är baserad på en sann historia om Bobby Fischer, ansedd som den bäste schackspelaren genom tiderna.

Mitt under det kalla kriget möts den amerikanske schacklegenden Bobby Fischer och ryske titelhållaren Boris Spassky i Reykjavik 1972 för att göra upp om världsmästartiteln. Samtidigt som Fischer kämpar mot sina egna inre demoner följer folk från hela världen den kaotiska matchen, kallad århundradets match. I inlägget Pawn Sacrifice – Giganternas Kamp Vid Schackbordet hittar ni trailern och kan läsa mer om schackunderbarnet från Brooklyn, Bobby Fischer(Tobey Maguire) som hamnar i kläm mellan två stormakter när han utmanar det sovjetiska imperiet och schackspelaren Boris Spassky(Liev Schreiber)…

Distributör: SF.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *