Söndagsfilmen – Hallam Foe

HallamFoeSöndagar är ju som de är. Den så kallade söndagsångesten inför en ny vecka brukar kunna trycka på rejält för en del och då kan bra film lindra. Söndagsfilmen blir därför ett nytt tema där lite lättsamma, romantiska och komiska filmer med en touch av feelgood står i fronten. Men det kan bli lite annat också. Först ut blir brittiska romantiska dramakomedin “Hallam Foe” från 2007. Filmen finns på vissa streamingtjänster, bland annat Viaplay om ni är intresserad.

Regissören David Mackenzie har skapat en seriöst annorlunda kärleksfilm om en seriöst annorlunda tonåring. I titelrollen som Hallam Foe har Jamie Bell hyllats av kritikerna och filmen har fått utmärkelser av bland annat Berlin Film Festival och BAFTA. I centrum står 17-åriga Hallam Foe som bär på en hemlighet. Väl dold i trädkronorna och på hustaken fångar han omvärldens göranden och låtanden i sin kikare. Om det så är hans elaka styvmamma som Hallam misstänker för att ha mördat hans riktiga mamma, eller blondinen Kate som han utsett till sitt hjärtas utvalda så har Hallam Foe dem alla på kornet i sin kikare. Och nu tänker han sätta sina planer i verket.

Hallam Foe är 17 år och en helt normal, känslomässigt störd tonårskille vars motto är övervaka den du vill avslöja. Spionera på den du vill älska…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *