Adonis Johnson Vill Bli Den Nya Rocky

I Warner Brothers rykande färska trailer till boxningsäventyret “Creed” får vi veta lite mera om huvudkaraktärerna Adonis Johnson och Rocky Balboa. Adonis lärde aldrig känna sin pappa, tungviktsmästaren Apollo Creed och utan en närvarande far har han åkt in och ut ur fängelset och varit i trubbel hela sitt liv. Rocky är också ensam efter att ha förlorat sin fru, tränare och vänner, men han är fortfarande en kraftfull man. Som mentor till Adonis får han en chans till både ära och familj igen och Adonis får en chans att ervövra mästarbältet.

Klyschigt kan man tycka, men som jag sagt tidigare, för en bra boxningsfilm krävs att inte bara boxningen är det centrala, utan att det även är en stark berättelse om livet runt omkring. När Rocky hade Sverigepremiär i april 1977 slog den knock på biopubliken och bjöd på en historia som hade allt man kan kräva av genren. Om Creed lyckas upprepa det och bli en ny boxningssaga får vi veta i januari nästa år. Mer Creed hittar ni här.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *