Nazijakt Med Tät Spänning I Remember

remeberEn film som visas just nu på TIFF(Toronto Filmfestival) är thrillerdramat “Remember” som får sin riktiga biopremiär i slutet av oktober.

Filmen kretsar kring gamlingarna Zev(Christopher Plummer) och hans bästa vän Max (Martin Landau) som bildar en pakt vars motto blir att de ska ägna sista tiden i livet åt att lösa och avsluta en händelse från andra världskriget genom att spåra upp och kräva hämnd på den nazistiska kommendanten som såg till att deras familjer mördades under kriget.

Eftersom Zev lider av begynnande Alzheimers och Max är alltför svag för att lämna sjukhemmet blir det bråttom att inleda jakten innan det är för sent. Zev ger sig i väg på en utmanande resa och när han till slut ställs öga mot öga med den forne nazikommendanten blir det ett möte som vänder upp och ned på hans liv.

Benjamin August har skrivit manus och tvåfaldigt Osarsnominerade och erkänt duktige regissören Atom Egoyan regisserar. Remember är en kraftfull thriller som speglar priset människan får betala när det förflutna konfronteras. Två giganter ser vi också i huvudrollerna. Oscarsvinnarna och gamlingarna Christopher Plummer(snart 86) och Martin Landau(87) visar att gammal är äldst…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *