The Witch – Rysare I New England 1630

Dags att skrämmas lite…
Rysaren “The Witch” utspelar sig i New England 1630 och följer paret William och Katherine och deras fem barn som lever ett hängivet kristet liv på sin gård långt ute i den ogenomträngliga vildmarken. När deras nyfödde son försvinner och de samtidigt drabbas av missväxt på gården börjar man anklaga varandra. Filmen blir till ett skrämmande porträtt av en familj som rivs upp av sina egna rädslor och ångest och gör dem till ett byte för onda makter.

The Witch kommer att visas på Toronto Filmfestival i september 2015 och går upp på ‘The Big Screen’ under 2016. Filmen är skriven och regisseras av Robert Eggers, som med filmen vann pris för bästa regi på Sundance filmfestival tidigare i år. Ensemblen består av i stort sett okända namn för mig. Paret William och Katherine spelas dock av Ralph Ineson och Kate Dickie.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *