Svt Bjuder På Nya Periodramasuccén Poldark

I mars i år berättade jag i inlägget Poldark – Ny Brittisk Perioddrama Serie Från ITV om ännu en succe´perioddramaserie från Storbritannien, och undrade när serien skulle storma in i de svenska hemmen. Nu vet vi besked. SVT har köpt in hela första säsongen och när Indian Summers stormar ut ur rutan följs den av Poldark som får premiär den 22 augusti klockan 21.30.

Poldark bygger på Winston Grahams böcker och året är 1783 och Ross Poldark återvänder från det amerikanska frihetskriget till sitt älskade Cornwall, bara för att upptäcka att hans gamla värld är i ruiner. Hans far är död, den familjeägda gruvan stängd sedan länge, huset fallfärdigt och till råga på allt ska kärestan Elizabeth gifta sig med hans kusin. Han bestämmer sig för att skapa sig ett nytt liv, och trotsa de fientliga krafter som motarbetar honom.

Här är en lite längre trailer än i förra inlägget om serien…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *