Pawn Sacrifice – Giganternas Kamp Vid Schackbordet

PawnsacrificeÄr det inte lite Rocky 4 över biografiska dramat “Pawn Sacrifice“? Stora schyssta jätten USA mot stora stygga vargen Sovjet i en kamp om herraväldet. Men nu är det inte i boxningsringen det hela ska avgöras, utan vid schackbordet. Kombatanterna är amerikanen Bobby Fischer mot ryssen Boris Spassky i en legendarisk match som gick av stapeln 1972 i Reykjavík på Island. Neutral plan så att säga och detta har att göra med att det så kallade *Kalla Kriget’ rådde.

Pawn Sacrifice ger oss hela storyn om schackunderbarnet från Brooklyn, Bobby Fischer(Tobey Maguire) som hamnar i kläm mellan två stormakter när han utmanar det sovjetiska imperiet och schackspelaren Boris Spassky(Liev Schreiber).

Hade det inte blivit en helt annan film om Sylvester Stallone spelat Bobby Fischer och Dolph Lundgren Boris Spassky. Spassky böjer sig fram över bordet och väser: -I must break you… 🙂

Spännande och underhållande säger förhandsrapporterna att det kommer att bli. Oscarvinnaren(Shakespeare in Love) Edward Zwick regisserar efter manus av Steven Knight. Sverigepremiären sker den 2 oktober 2015 och SF distribuerar. Jag gillar vad jag ser i trailern, så här blir det ett biobesök…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *