Avslut För Barnmorskorna

monicajoanPå onsdag den 15 juli 21.00 på SVT 1 avslutas säsong 3 av “Barnmorskan I Eastend” och synopsis förtäljer att Shelagh och Dr Turner blir godkända som adoptivföräldrar och får ta emot en liten flicka i sitt hem. Kollegorna samlas kring Chummy när hennes mammas tillstånd försämras.

Serien som är minst lika bra som Downton Abbey har blivit en stor sucee´för BBC och säsong 5 är nu under inspelning och kommer att sändas våren 2016 i UK. SVT har även köpt in säsong 4, men ännu inte bestämt sändningsdatum, själv gissar jag på senhösten. Inom snar framtid kommer BBC även fatta beslut om en eventuellt sjätte säsong. Fans av serien håller tummarna.

En av karaktärerna i serien är syster Monica Joan, spelad av Judy Parfitt, som fyller 80 år i november. Nunnan Monica Joan lider i serien av demens, en sjukdom som Judy Parfitt själv har erfarenhet av, då hon förlorat sin älskade man Tony som led av just den sjukdomen. På Svt kan ni läsa mer om detta.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *