Indian Summers Ger En Historielektion

indiansummers12Så kan det vara många gånger med en TV serie, man är inte fast direkt. Men jag börjar sakta men säkert växa in i nya brittiska perioddramat “Indian Summers” på SVT1.

Serien har många av de kvaliteter man kan kräva av ett perioddrama, intressanta karaktärer och miljöer, diverse konfliktsituationer och intriger och ett noggrant skapande av tidsandan. Det historiska grundtemat i Indian Summers är ju också synnerligen intressant och jag måste erkänna att jag har så där koll på brittiskt kolonialstyre i Indien, vilket även gör det hela till en liten historielektion.

Om man fortfarande känner att man inte kommit in i serien riktigt ännu kan man med fördel läsa inläggen Seriestart – Indian Summers och Möt Karaktärerna I Indian Summers på SVT.

I kväll lördag 4 juli klockan 22.00 har vi nått avsnitt 3 av 10…
Det är Sipi Fair i Simla, den enda gången på året som det är tillåtet för indier att närvara på British Club. Polisförhöret kring skjutningen hägrar och Ralph lovar Aafrin en befordran om han samarbetar. Sara bestämmer sig för att ta kommandot över sitt äktenskap.“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *