Möt Karaktärerna I Indian Summers på SVT

AliceDet är mestadels SVT man får lita till om man vill se perioddrama av hög klass. Förra lördagen startade nya dramaserien ”Indian Summers” som utspelar sig 1932, i slutet av det brittiska imperiets kolonisering av Indien. Vid Himalayas sluttningar, i Simla, finns ett litet område som kallas Lilla England där en brittisk grupp lever kvar. Men det är ett samhälle på fall, där de unga indierna vill göra revolution och bli fria från sina kolonisatörer.

Vi får följa två familjer, en brittisk och en indisk, och uppleva konflikter, förbjuden kärlek och motsättningar under tio omgångar och som vanligt när en serie startar känns det hela lite rörigt til en början. Men det brukar sätta sig efter ett par avsnitt. För att underlätta för tittarna av Indian Summers har SVT en utmärkt sida om serien, Möt Karaktärerna I Indian Summers, kika gärna in där och få lite mer kött på benen.

Veckan går fort och det är bara tre dagar kvar till avsnitt 2, som sänds på lördag 27 juni 21.45 på SVT 1 och dramatiken tätnar direkt…

”Det råder utegångsförbud i Simla efter skottlossningen. En journalist dyker upp för att prata med Ralph om mordförsöket. Ian blir chockad när han inser vilka ekonomiska problem hans farbror har. Sarah fattar misstankar mot Alice Whelan, spelad av Jemima West(Bilden ovan) och hennes förflutna.”


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *