Jag Är Ingrid – Ingrid Bergman I Fokus

Den 28 augusti får dokumentären om Sveriges hitills största Hollywoodstjärna, Ingrid Bergman, Sverigepremiär. “Jag Är Ingrid” skildrar Sjufaldigt Oscarsnominerade och trefaldigt Oscarsbelönade Ingrid Bergman som var en av Hollywoods gulderas starkast lysande stjärnor, med storslagna prestationer i klassiker som Casablanca (1942) och Höstsonaten (1978). 2015 skulle hon ha fyllt 100 år.

Våren 2011 träffar regissören Stig Björkman Ingrid Bergmans dotter Isabella Rossellini på filmfestivalen i Berlin. Isabella föreslår att han ska “göra en film om mamma”. Genom Isabella får Stig tillgång till en av filmhistoriens största skådespelerskor, och möjligheten att berätta Ingrid Bergmans historia med hennes egna ord och bilder. Resultatet är ett personligt och fängslande porträtt som avslöjar en kvinna med obestridlig viljestyrka, stor talang och en för sin tid radikal syn på karriär, moderskap och kärleksliv.

NonStop Entertainment distribuerar Jag Är Ingrid, som premiärvisades på Cannes filmfestival förra månaden. Mer Ingrid Bergman hittar ni på Cinemaholics om ni bläddrar runt här.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *