Seriestart För Wolf Hall

wolfhall3Då var det dags för seriestart för ännu en brittisk perioddramaserie. I kväll söndag 21 juni 21.45 på SVT 1 visas första avsnittet av populära dramat “Wolf Hall“, med bland andra Damian Lewis i rollen som Henrik VIII.

Wolf Hall bygger på Hilary Mantels romansvit som berättar den fantastiska historien om Oliver Cromwell, sonen till en smed som blev kung Henrik VIII:s högra hand och Englands mäktigaste minister. Vill ni veta mer om alla karaktärena i Wolf Hall så kan ni gå SVTs blixtkurs till serien här.

Episod 1 av 6, Three Card Trick, berättar följande: “Thomas Cromwells välgörare, kardinal Wolsey, tvingas bort från posten som lordkansler och måste fly från sitt palats vid York Place. Kardinalen har tidigare misslyckats med att annullera kung Henriks äktenskap med Katarina av Aragonien, och kungen saknar alltjämt en manlig tronarvinge.“.

Det är BBC som producerar Wolf Hall och som vanligt är kvaliteten hög och man är väldigt noga med att alla detaljer stämmer in på tidsepoken…


Giles Keyte/Playground & Co. Pictures for Masterpiece/BBC)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *