Seriestart – Indian Summers

indiansummers21i inläggen Indian Summers – Ny Brittisk Perioddramaserie och SVT Sänder Indian Summers flaggade jag för brittiska perioddramat ”Indian Summers” som utspelar sig 1932 och skildrar de sista åren av brittiskt kolonialstyre i Indien. BBC producerar och då pratar vi kvalitet, i UK blev serien omdelbart en hit och i kväll midsommardagen, lördag 20 juli klockan 21.00 sker Sverigepremiären på SVT 1.

Så för alla perioddrama fans som tycker att sommarkvällarna är överskattade och lika gärna hänger i TV soffan, missa inte starten av Indian Summers, som i kväll bjuder på ett extralångt avsnitt, 1.15 h…

Året är 1932 och det är de sista åren av brittiskt kolonialt styre i Indien. Ralph Whelan och hans medarbetare i den indiska stadsförvaltningen påbörjar den årliga vistelsen i Simla. Societetslejonet Cynthia Coffin förbereder sommarinvigningen av den exklusiva klubben, som endast är avsedd för vita. Men tåget till Simla blir försenat när en medvetslös pojke hittas på spåren. Dessutom dyker en mystisk lönnmördare upp i stan.”…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *