Attentat Mot Hitler i Krigsdramat Elser

Det är ingen slump att det kommer många andra världskriget filmer i år, fredsjubileum som det är. Krigsdramat “Elser“(13 Minutes) är ännu en tysk film i ämnet och det centrala här är ett attentat mot Adolf Hitler av tysken Georg Elser, den 8 november 1939. Attentatet misslyckades och det som felades var att Elser hade behövt ytterligare 13 minuter på sig för att lyckas detonera sin egentillverkade bomb.

Elser, som haft biopremiär i Tyskland, får nu en vidare spridning. Sverigedatum är ej ännu fastställt, så intresserade får hålla sig vakna. Filmen tecknar ett finstämt och känslosamt porträtt av George Elser, mannen som före någon annan insåg faram med Hitler och Nazismen. Regissör är mannen som gjorde “Undergången“, Oliver Hirschbiegel. Här är den internationella trailern…

International Trailer for 13 Minutes on TrailerAddict.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *