Home Fires – Perioddrama Succe´Från ITV

homefiresHär är något spännande och intressant för alla som gillar brittisk perioddrama. TV bolaget ITV som gett oss tv serier som Downton Abbey och Mr Selfridge har en ny succe´serie på gång och förhoppningsvis får vi den hit till Sverige fortare än kvickt. “Home Fires” utspelar sig under andra världskriget och vi får följa en grupp kvinnor på den engelska landsbygden när de försöker att få livet att gå i hop efter att deras män, fäder, söner och bröder blivit inkallade att strida för England. I en tid av överhängande fara och kris bygger man ett nätverk för att stödja och förbättra livet för sina kolleger och bybor.

Home Fires har precis klarat av första säsongen i UK och de 6 avsnitten blev en stor succe´. Faktum är att Home Fires är den serie som lockat flest tittare efter Downton Abbey och i och med det bestämde sig ITV för en fortsättning och säsong 2 kommer under våren 2016. Skådespelarna är sådana vi känner igen från andra klassiska, brittiska serier, som till exempel Samantha Bond som spelar Lady Rosamund Painswick i Downton Abbey, samt Francesca Annis och Fenella Woolgar.

Vi får hoppas att SVT är på bettet här, nu när Downton Abbey snart avslutas. Annars har DVDn precis haft release i UK och finns att köpa på Amazon, för de som tycker att det fungerar med engelsk undertext. Här är trailern…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *