Outlander Säsongsfinal

outlander4I inlägget Separerade Världar För Claire I Outlander berättade jag att jag fastnat för historiska fantasyserien ”Outlander”, som bygger på Diana Gabaldons bästsäljande böcker. På söndag är det säsongsfinal och det sextonde avsnittet av första omgången räknas in. Serien som blivit en riktig hit för TV bolaget Starz kommer även med en andra säsong framöver, bestående av 13 avsnitt.

Har ni inte sett Outlander tidigare så finns hela första säsongen på Viaplay, men se upp, den är lätt beroendeframkallande. Serien finns också utgiven på bluray av Universal, för de som vill ha den i filmhyllan. Outlander kretsar kring den brittiska fältsjuksköterskan Claire Randal(Caitriona Balfe), som direkt efter andra världskrigets slut, gifter sig med sin man Frank Randall(Tobias Menzies) och åker på smekmånad till Skottland. Där ägnar sig paret åt lite historiska strapatser och undersökningar och när Claire besöker en stencirkel skickas hon tillbaka i tiden, från 1945 till 1743. Hon hamnar i en tid och ett Skottland som slits av krig och stridigheter mellan olika klaner.

Det finns mycket som är bra med Outlander. Förutom ett otroligt snyggt filmfoto och vackra miljöer och en spännande och rafflande handling ligger även lite humor dolt i serien, som det faktum att Claire, sprungen ur en annan tid, är betydligt mer frispråkig än vad man kan förvänta ig av en 1700-tals kvinna. Dessutom får man även en liten historielektion och då i synnerhet med fokus på Skottlands kamp för att frigöra sig från det brittiska imperiet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *