Wolf Hall På SVT

wolfhallVid dagens genomgång av kommande perioddramaserier i sommar på SVT så glömdes “Wolf Hall” av. Det BBC producerade historiska dramat får sin start söndagen den 21 juni klockan 21.45 på SVT1 och totalt bjuds det på 6 avsnitt.

Wolf Hall bygger på Hilary Mantels romansvit som berättar den fantastiska historien om Oliver Cromwell, sonen till en smed som blev kung Henrik VIII:s högra hand och Englands mäktigaste minister. Rollistan består av bland andra Mark Rylance, Damian Lewis och Claire Foy och regisseras av Peter Kosminsky.

Nu är det bara att hoppas på en rejält dålig sommar med många regniga kvällar så att man hinner med att se alla godbitar. Något säger mig, vis av erfarenheten, att mina önskningar kommer besannas. Här är en liten tjuvtitt på Wolf Hall…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *