Serietips På Netflix – Peaky Blinders

PeakyBlGillar man TV serien Boardwalk Empire som nyligen gick i graven kan brittiska “Peaky Blinders” vara en nog så god ersättare, för likheterna är många.

Den BBC producerade serien är ny på Netflix, som har lagt ut hela den första säsongen bestående av 6 avsnitt. Jag hoppas att säsong 2 dyker upp även den snarast, för till hösten börjar säsong 3, som är under inspelning nu, på TV i Uk. Hitills har jag sett de tre första avsnitten och är riktigt nöjd med serien hitills. Peaky Blinders har hela paketet, snyggt förpackat, med en dramatisk och intensiv handling, starka karaktärer och slipade intriger, till och med lite romantik bjuds det på emellanåt. Ja britterna, med BBC i spetsen, måste vara världens bästa seriemakare alla tider…

Tiden är Storbritannien 1919 och landet lider av sviterna efter det första världskriget.

PeakyBl2Återvändande soldater, ‘nyfödda’revolutionärer och kriminella gäng kämpar alla för att överleva i ett industrilandskap drabbat av stora ekonomiska omvälvningar. Thomas Shelby och hans familj styr det mest fruktade och kraftfulla lokala gänget, Peaky Blinders. Uppkallad efter sin praxis att sy in rakblad i topparna av sina mössor. De livnär sig på olaglig vadhållning, beskyddarverksamhett och handel på den svarta marknaden. Men Thomas har högre ambitioner än gatukriminalitet så när en låda vapen försvinner från en vapenfabrik, ser han en möjlighet att komma sig upp i världen.

När rivaliserande gäng, kommunistiska revolutionärer och IRA invaderar området Small Heath i jakt på vapnen, skickar Winston Churchill en hänsynslös polischef från Belfast, för att införa lag och ordning i en alltmer laglös stad och beslagta de stulna vapnen.

Peaky Blinders ensemble består bland andra av Cillian Murphy, Sam Neill och Helen McCrory. Serien finns även på DVD och Blu-ray, dock hitills utan svensk undertext, men det lär inte dröja länge tills vi har en svensk utgåva.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *