Oskuldens Tid – Filmklipp På Rea

På webben kan filmintresserade titt som tätt göra fina klipp. Själv la jag en order på tre blu-ray filmer för 99 riksdaler och fick hem perioddrama rullarna “Creation“, “Therese D” och “Cracks“(Oskuldens Tid).

Jag tänkte vi kunde titta närmare på just Oskuldens tid från 2009. Filmen är regisserad av Jordan Scott, dotter till Ridley Scott och är hennes långfilmsdebut. Eva Green, Juno Temple, Imogen Poots och Maria Valverde är några av de duktiga skådespelerskorna i Cracks, som centrerar kring en elit internatskola för flickor i 30-talets England. Där undervisar unga, karismatiska lärarinnan Miss G, elegant spelad av Eva Green, en grupp flickor som har en privilegierad ställning på skolan som favoriter hos henne. Alla är duktiga simhopperskor och starkt sammansvetsade och dyrkar sin världsvana lärare. Men när den spanska, aristokratiska flickan Fiamma(María Valverde) anländer till ön och ansluter sig till simhoppslaget börjar allas tillvaro att krackelera. När Miss G faller för den självständiga flickan tänds en gnista till en eld som snart inte går att behärska.

Oskuldens tid är ett knivskarpt kvinnoporträtt och en synnerligen välspelad och gripande film, en smärtsamt vacker och sensuell 30-tals skildring av förlorad oskuld och kärlekens förintande kraft. Den har en självklar plats i kategorin DVD/Blu-ray tipset och får betyget 4/5.

Distributör: Atlantic Film.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *