69 Dagars Helvete I Dramat The 33

2010 vändes världens blickar mot den lilla staden Copiapó i Chilé, där 33 gruvarbetare satt instängda i en guld och koppargruva, 7oo meter under jord, efter att gruvan kollapsat. Nyhetsbolag lämnade ständiga rapporter om en situation som verkade hopplös, men efter 69 dagar skulle räddningen komma.

Antonio Banderas och Lou Diamond Phillips spelar huvudrollerna som ett par gruvarbetare i chilenska-amerikanska samproduktionen “The 33“, som får världspremiär senare i år. Gabriel Byrne spelar räddningsledaren som försöker få upp de instängda gruvarbetarna och Juliette Binoche spelar Banderas syster.

Det stora problemet för ledaren i gruvan(Banderas) blir att försöka hålla ihop gruppen och se till att de inte blir galna av ångest. Ovan jord brottas räddningsledaren med gruvägarna och myndigheter som inte tror att hans räddningsplan kommer att fungera…Klaustrofobiskt lagd som man är, känns det gruvsamt att gå och vänta på den här rullen 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *