Poldark – Ny Brittisk Perioddrama Serie Från ITV

För ett par veckor sedan hade nya perioddrama serien “Poldark” premiär i Storbritannien och den ser ut att vara något alldeles extra. Tiden är sent 1700-tal i Cornwall, England och handlingen centrerar kring Ross Poldark(Aidan Turner) som återvänder till England efter att ha deltagit i den amerikanska inbördeskriget.

Hans familj och vänner trodde att han var död och Elizabeth Chenoweth(Heida Reed), Kvinnan han hoppades att gifta sig med är nu förlovad med sin kusin. Hans far är död, och den egendom som han har ärvt har förfallit och sjunkit i värde.

Poldark är ett familjedrama, men avhandlar också utmaningar och konflikter mellan de rika och de fattiga. Det är en tid när fiskenäringen går dåligt, tenn och koppar gruvor läggs ned eftersom priserna är för låga. Maten är för dyr och hyrorna är höga. Ross står inför utmaningen att få sina ägor produktiva igen, ta hand om de hyresgäster som förlitar sig på honom, och försöka vinna tillbaka kvinnan han älskade – eller hitta en anledning att leva utan henne.

Poldark är en nyinspelning av serien från 1975 och första säsongen består av 8 episoder. När Poldark stormar in i de svenska hemmen är i skrivande stund ännu inte klart. Vi kan ju i varje fall ta en titt på trailern så länge…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *