Miraklet I Viskan Trailer

I november förra året lade Cinemaholics ut en liten blänkare om kommande svenska dramat “Miraklet I Viskan“, med Rolf Lassgård, Östersunds stolthet i filmvärlden. Nu har det kommit både ett officiellt premiärdatum och en trailer till filmen. Den 17 april 2015 är det dags för biopremiär, TriArt Film distribuerar. I inlägget Miraklet I Viskan Med Rolf Lassgård I Högform finns mer om filmen samt ett bakom kulisserna klipp med bland andra Rolf Lassgård.

Miraklet I Viskan handlar om Bjarne(Rolf Lassgård) som driver en flyttfirma tillsammans med sin fru Malin(Lisa Boysen), men det går knackigt och de behöver låna pengar. På andra sidan älven bor Bjarnes svärfar Halvar(Ingvar Hirdwall). De två har aldrig dragit jämnt, vilket bottnar i en 20-årig konflikt fylld av förflugna ord, tjurig stolthet och envis prestige. För att rädda firman ser Malin ingen annan utväg än att gå över älven för att be Halvar att borga för lånet. Ett beslut som kommer att få oanade konsekvenser.

John Olsson har skrivit manus och regisserar och jag tycker att det andas aningen Lars Molin om hans berättelse. Kanske beror det på att Ingvar Hirdwall och Rolf Lassgård spelade mot varandra i Molins “Potatishandlaren” 1996, där Hirwalls karaktär Johansson försöker få potatishandlaren Sture(Lassgård) intresserad av hans ungmö till dotter. Vi får väl se om samspelet dem emellan blir lika excellent denna gång, Ingvar Hirdwall är i varje en mästare på att gestalta smågriniga, vresiga och pillemariska gubbar. Nu tar vi en titt på honom och herr Lassgård i trailern till Miraklet I Viskan…

Stillbild: Dan Jåma.

Fotnot: Klickar ni på länken Potatishandlaren ovan, kommer ni direkt till filmen på SVTs öppna arkiv och får se Rolf Lassgård och Ingvar Hirdwall i högform.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *