Gone Girl Blu-ray

Jag har tittat igenom 20th Century Fox blu-ray utgåva av psykologiska thrillern “Gone Girl“. Huvudrollerna spelas av Ben Affleck och Rosamunde Pike, som Oscarsnominerades för sin prestation i filmen. De bägge spelar paret Nick och Amy Dunne som lever i ett till synes lyckligt äktenskap, men när den femte bröllopsdagen närmar sig kommer Nick hem till familjens hus efter att ha varit och köpt fika och finner att Amy är borta och tecken tyder på att hon förts bort från huset. Nick anmäler försvinnandet till polisen och det dröjer inte länge innan han själv är misstänkt för brottet.

Gone Girl är en mycket rafflande thriller, på hela 149 minuter, med många bottnar. Filmen regisseras av tvåfaldigt Oscarsnominerade David Fincher och bygger på amerikanska författarinnan Gillian Flynns bok med samma namn, och hon har även skrivit filmens manus.

Jag tillhör dem som inte läst Gillian Flynns bok och det tror jag är en förutsättning för att man ska få full valuta av filmen, i och med att berättelsens slutskede är så pass avgörande för helheten. Här ska inte avslöjas allt för mycket för dem som inte vet något om hypade Gone Girl, men sägas kan att handlingen är tät med flera vändningar och några rejäla överraskningar. Här är det intressant och spännande hela vägen och 149 minuter försvinner snabbt. Förutom att vara rejält spännande ger Gone Girl oss ett exempel på människans natur. När fallet med Amys försvinnande når allmänheten går drevet från alla håll och kanter. Media sätter i gång en häxjakt och bevakar Nicks varje steg och i vissa mediakanaler misstänkliggörs han å det grövsta. Två läger byggs upp bland allmänheten och han misstros av vissa och stöttas av andra. Samtidigt är man som betraktare osäker på Nicks eventuella oskuld i och med Amys dagbok hittas och blir central i handlingen, och i den framgår det att äktenskapet inte alls var så lyckligt som Nick vill påskina.

Att Gone Girl kan anses vara en av 2014 års bästa thrillers måste tillskrivas det välskrivna manuset, den säkra regin och de utmärkta skådespelarinsatserna. Ben Affleck och Rosamund Pike är utmärkta som paret Dunn och de tar oss med in i äktenskapets innersta och man kan inte låta bli att undra; hur bra koll hade de på varandra innan de ingick äktenskap, det gäller att veta vem man gifter sig med, så att säga. Gone Girl bjuder på 149 minuter rafflande thrillerunderhållning och det är ovisst ända till slutscenerna. Filmens okonventionella slut lär säkert dela upp hemmabiopubliken i två läger, själv tycker jag avrundningen är riktigt läcker. Gone Girl får en superstark 4/5 i betyg och placeringen i DVD/Blu-ray tipset är självklar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *