Sverigepremiär För Selma

Den 6 mars 2015 är det Sverigepremiär för biografiska dramat “Selma“. Filmen hade två Oscarsnomineringar att luta sig mot inför årets Oscarsgala, bland annat för bästa film, men vann för bästa originalsång. Selma är berättelsen om Dr Martin Luther King Jr:s historiska kamp om rösträtt för afroamerikaner – en farlig och skrämmande kampanj som kulminerade i den episka marschen från Selma till Montgomery, Alabama. Marschen vände den amerikanska opinionen och övertalade president Johnson att år 1965 införa The Voting Rights Act. 2015 är det 50 år sedan detta avgörande ögonblick utspelade sig i medborgarrättsrörelsen.

Läs mer och se filmens trailer här. Ta även en titt på denna featurette: The Real People of Selma…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *