Eddie Redmayne Vann En Välförtjänt Oscar

Det var inte oväntat att Eddie Redmayne vann en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin roll i “The Theory of Everything“. Innan Oscarsvinsten hade han även hunnit med att vinna en Golden Globe samt BAFTA för sin fenomenala insats som Stephen Hawkings. Hawkings drabbades i unga år av den grymma neurodegenerativanervsjukdomen ALS som gjorde honom nästan helt förlamad. Han hör dock till det fåtal som trots sjukdomen fortfarande lever många år efter diagnosen. Han kommunicerar via en digital röstmaskin och är i dag fortfarande aktiv, 72 år gammal. Vill man se en film som ger perspektiv på tillvaron, så är The Theory of Everything ett måste.

Kvinnan som räddade Stephen Hawkings från att ge upp var hans flickvän och sedemera fru, Jane. Elegant spelad av Felicity Jones som blev Oscarsnominerad för sin insats…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *